NOWE MENU w Restauracji Hotelu Dębowego

czwartek, 9.4.2015 14:30 12986

Szef Kuchni Restauracji Hotelu Dębowego, Mateusz Malinowski inauguruje sezon wiosenno-letni nowym menu a la carte już 10 kwietnia. Do nowej wersji karty zawitały  m.in. ravioli wołowe z aromatycznym masłem palonym i szałwią, klopsiki z aromatycznej jagnięciny z duszonymi warzywami, pomidorami pelati i pieczonymi ziemniakami, ossobuco z jelenia na kremowym pęczaku oraz wiele innych przepysznych i doskonale skomponowanych dań. Znajdą w niej Państwo też wyśmienite dania wegetariańskie i bezglutenowe.

Filozofią restauracji jest stosowanie najwyższej jakości produktów. Dostarczają je sprawdzeni dostawcy, wytwarzający swoje wyroby według rodzinnych receptur. Dodatkowo w większości pochodzą z Dolnego Śląska, dzięki czemu restauracja intensywnie podtrzymuje regionalne tradycje.

Dla podkreślenia smaku potraw do posiłku można zmówić regionalne wino i piwo. Chardonnay i Riesling pochodzące z winnicy Adoria w Zachowicach lub piwo Sobótka Górka, warzone w pobliskiej Sobótce  to wspaniały dodatek do wyśmienitych dań , które zagościły w karcie hotelowej restauracji.



Hotel Dębowy
ul.Korczaka 4, Bielawa
tel. 74 833 10 31